Gifgroen.nl
Image default
Alarmsysteem

Een goede beveiliging met een draadloos alarmsysteem

Een goede beveiliging voor het huis of het bedrijf is natuurlijk onmisbaar. Je kunt het huis dan met een gerust hart achterlaten wanneer je van huis gaat, maar kunt bijvoorbeeld ook zonder problemen je producten achterlaten in het bedrijf. De zekerheid die je nodig hebt om zomaar weg te gaan, vindt je in een goede beveiliging. Dat kan bestaan uit verschillende onderdelen. In dit artikel gaan we ons vooral focussen op een alarmsysteem. Dat is namelijk een van de meest effectieve manieren om inbrekers te weren.

Wat is een alarmsysteem precies?

We nemen een kijkje bij het draadloos alarmsysteem van Ajax. Dit systeem bestaat uit verschillende losse componenten welke je gezamenlijk aan kunt schaffen in een voordelige set of welke je kunt kopen per onderdeel. Het systeem is dus draadloos waardoor deze normaliter werkt op Wifi, maar wanneer de Wifi wegvalt, is er ook nog een sim kaart in het systeem aanwezig die er voor zorgt dat het alarm nog steeds werkt. Het is een systeem die zowel een alarm kan af laten gaan waar de inbreker door afschrikt, maar ook een systeem wat een signaal afgeeft bij het bedrijf wat het verkoopt. Daarnaast krijg je ook nog eens een melding op je smartphone. Het systeem is gemakkelijk te installeren waardoor het voor iedereen mogelijk is om dit zelf te doen. Daarnaast kun je alles instellen via de smartphone en ook eventueel wijzigen of de alarmcode intoetsen via de mobiele telefoon.

Waar bestaat het systeem van Ajax uit?

Het betrouwbare draadloos alarmsysteem kan dus uit verschillende componenten bestaan, maar welke dan? Allereerst heb je een Hub. Dat moet je zien als het centrale gedeelte van het systeem. Alles wordt namelijk gekoppeld aan dit apparaat en daarnaast wijzig je ook apparaten via deze hub. Daarnaast kun je dus nog losse producten kopen. Deze zijn nodig voor het systeem. Denk bijvoorbeeld aan magneetcontacten. Dit zijn twee magneten waarvan er een aan het raam of de deur zit en de ander dus aan de kozijnen. Wanneer deze magneten los van elkaar raken, gaat het alarm af. Hetzelfde geldt voor bewegingssensoren. Deze werken op infrarood en zullen beweging herkennen. Er zal dan ook een alarm afgaan. Tevens kun je ook nog losse sirenes aanschaffen. Hierdoor schrikt de inbreker direct af wanneer hij probeert in te breken en daarnaast gaat er natuurlijk altijd een signaal naar het beveiligingsbedrijf en ook de smartphone.

https://draadloos-alarmsysteem.com/