Gifgroen.nl
Image default
Bedrijven

Uw eigen rieten dak

Riet wordt al eeuwen als dakbedekking gebruikt en is ook tegenwoordig nog steeds een populaire keuze. Er zijn tegenwoordig een aantal nieuwe technieken en daardoor gaat zo’n dak al snel 25 jaar mee, met het juiste regelmatige onderhoud en systematische controles. Er is een open constructie, waarbij het riet zoals vanouds op latten wordt gebonden en er is een gesloten constructie, waarbij het riet op een gesloten onderconstructie wordt geschroefd.

De open constructie wordt al eeuwen lang toegepast, alleen neemt het wel een aantal nadelen met zich mee. Er is veel energieverlies in grote, verwarmde ruimtes, want zo’n constructie blijkt toch behoorlijk tochtig. Het voldoet in theorie ook niet aan de huidige bouweisen en is moeilijk verantwoord te isoleren. Er moet ook rekening gehouden worden met brandgevaarlijkheid. Als deze nadelen voor u geen drempel vormen, dan is een rieten dak met open constructie misschien wel wat u zoekt.

Een gesloten constructie wordt op een stevige, dichte ondergrond geschroefd. Rieten daken kunnen zo netjes afgewerkt worden zonder stof of tocht en zijn brandveiliger dan de open constructie. Bij de keuze welk rietdekkersbedrijf u wilt contracteren is het goed om te letten op garanties en onderhoud die zij u bieden. Het is namelijk belangrijk om regelmatig preventief onderhoud te doen aan uw dak. Zo’n investering in onderhoud betaalt zich dik terug als u hoort hoeveel jaren uw dak hierdoor langer meegaat. Dit houdt de waarde ook extra hoog en zorgt er uiteraard ook voor dat uw dak er netjes uit ziet.

Een rieten dak hoeft niet duur te zijn en zal uw huis prachtig afmaken. Deze investering heeft u namelijk nog jaren plezier van en wordt gemaakt met uw blik gericht op de toekomst. De waarde van uw huis kan hierdoor ook behoorlijk toenemen en bovendien ziet het er ook prachtig uit!

http://rietwerk.nl/