Gifgroen.nl
Image default
Bedrijven

Waarvoor schakel je een elektricien uit Apeldoorn in?

U bent op zoek naar een elektra bedrijf uit Apeldoorn voor uw probleem met de elektra. Het is handig om te weten wat zij uitvoeren. In dit artikel staat de volgende vraag centraal: waar kunnen de elektriciens uit Apeldoorn voor worden ingeschakeld? 

Een elektricien, wie is dat?

Een elektricien is gespecialiseerd in het onderhouden, monteren en aanleggen van elektrische installaties. Dit kan voor in de  woningen zijn, maar elektriciens kunnen zich ook specialiseren in het aansturen van zware, elektrische machines. Daarnaast zorgt een elektricien ervoor dat stroom veilig wordt afgetapt en dat elektrische installaties en apparaten veilig kunnen worden gebruikt. 

Wat voor werk doet een elektricien?

Een elektricien houdt zich verantwoordelijk voor het aansluiten en aanleggen van allemaal soorten elektriciteitsinstallaties- en voorzieningen. Hierbij kan gedacht worden aan groepenkasten, stopcontacten en elektra-infrastructuur in woningen, gebouwen, kantoren, scholen en ziekenhuizen. Daarnaast kan een elektricien zich ook bezighouden met machines die door elektra zijn aangestuurd in fabrieken bijvoorbeeld. Voor deze werkzaamheden zijn wel nog aanvullende opleidingen en cursussen nodig. Een elektricien is te vinden op alle plekken waar elektra aan te pas komt. 

Werken met elektriciteit neemt risico’s met zich mee. Om deze reden werkt een elektricien met en volgens strenge regels. Dit zijn de NEN-normen en deze worden constant vernieuwd door de nieuwe technieken die erbij komen. Hierom is bijscholing ook een belangrijk onderdeel van de elektricien zijn takenpakket. 

Werkzaamheden van de elektricien samengevat

De volgende zaken zijn samengevat de werkzaamheden van een elektricien:

  • preventief onderhouden van elektrische installaties

  • aangelegde elektra testen

  • elektriciteitskabels trekken

  • sleuven frezen

  • storingen voorkomen en verhelpen

  • stopcontacten, schakelaars en aardlekschakelaars afmonteren

  • groepenkasten installeren

  • infrastructuur die nodig is voor elektriciteit aanleggen

  • advies geven over nieuwe, moderne toepassingen en energiebesparing

Daarnaast moet een elektricien op nieuwbouwlocaties de tekeningen kunnen lezen. Op deze tekeningen staat aangegeven waar alle aansluitpunten en stopcontacten gaan moeten komen.