Gifgroen.nl
Image default
Dieren

Een rattenkooi is er ook om ratten mee te vangen!

Over het algemeen is een rattenkooi een hok waar ratten in gehouden worden. Een rattenverblijf wordt zoiets ook wel genoemd. Vandaag bedoelen wij daar eigenlijk iets anders mee, omdat deze dieren ook als ongedierte worden gezien. Vooral wanneer zij zich als het ware in de leefomgeving van de mens bevinden. Dat klinkt best wel gemeen, maar ratten brengen over het algemeen wel ziektes over die de mens niet wil hebben. Daarom is een rattenkooi in dit geval een inloopkooi of een inloopval waar de rat in wordt gevangen. Dit kan een levende vangst zijn, maar volgens ons komt het wel vaker voor dat er rattengif in dit soort vallen wordt geplaatst. Vooral om te voorkomen dat deze ratten ergens anders overlast veroorzaken.

Rattenkooien om ratten mee te vangen

Een rattenkooi wordt dus eigenlijk meestal geassocieerd met een huisdier en om de rat in leven te houden. Wilt u weten waar de rat blijft nadat hij heeft gegeten van het gif? Dan is zoiets wel iets voor u, omdat u de vangst op dezelfde locatie houdt als waar u de rat in de rattenkooi hebt gevangen. Zo hoeft u niet te zoeken naar een dode rat en gaat het ook niet ongelofelijk stinken buiten.

U bent niet de enige die last heeft van ratten

Dat u last van ratten heeft kan verschillende oorzaken hebben. Zo wordt er gezegd dat de rat op kippenvoer en zonnebloemen afkomt. Dit kan aan het voer liggen wat de kippen krijgen, maar ook aan de lucht van kippen. Dat is nog niet helemaal zeker, maar dat de mens daarna last heeft van de rat is wel duidelijk. Heeft u veel kippen, dan kunt u rattenkooien met gif gebruiken om ze te vangen. Eventueel is het ook mogelijk om het leefgebied verder erg onaantrekkelijk te maken. Haal dus zoveel mogelijk rommel in en om het huis weg waar de rat zich kan verschuilen. Ook hebben sommige wijken in Nederland last van ratten. Vooral waar het riool al wat is verouderd en oudere gedeeltes van de gemeente kunnen ratten voorkomen. Methodes zoals het plaatsen van een rattenkooi hebben dan niet zo heel veel zin meer, dan moet het groter worden aangepakt. Daar raden wij dan zeker wel aan om een ongediertebestrijder voor in te schakelen. Meer informatie over rattenkooien en andere methodes van bestrijden kunt u op de website vinden.

Gerelateerde artikelen

Top kwaliteit muizenvallen!

Lekkere hondensnacks die 100% natuurlijk zijn!

Kopen van een hoofdstel voor paard of pony” altijd de juiste maat!