Gifgroen.nl
Image default
Dieren

Keuzes maken voor het juiste muizengif

Je hebt te maken met een plaag aan muizen in huis, wat ontzettend vervelend! Je wil natuurlijk dat deze zo snel mogelijk weer verdwijnen en dat je hier geen last meer van hebt. Maar hoe pak je dat dan het beste aan? Waar moet je op letten en wanneer weet je of een muis weg is? Het is belangrijk om te starten met het aanschaffen van het juiste muizengif. Wanneer je ergens maar goedkope korrels koopt die helemaal niet echt van een goede kwaliteit zijn, kan je ook niet verwachten dat deze daadwerkelijk zoden aan de dijk gaan zetten en gaan helpen voor datgeen dat jij wil bereiken. Door middel van het aanschaffen van het muizengif dat wel echt werkt kan je ervoor zorgen dat de muizen zo snel mogelijk verdwenen zijn en je hier geen last meer van hoeft te hebben. 

Hoe pak je het aan?

Je kunt op internet allemaal soorten van muizengif vinden. Je moet hierbij letten op muizengif dat beschikbaar wordt gesteld voor particulieren. Er bestaan namelijk soorten van het gif die heftiger zijn, maar alleen in bepaalde sectoren mogen worden gebruikt, zoals de landbouw om te zorgen dat de oogst niet verloren gaat aan de beesten. Dat spul wil je overigens ook niet gebruiken in een woning, want het is zo sterk dat je hier dan een paar dagen weg zal moeten blijven. Je kijkt dus bij de particulieren soorten van het muizengif die beschikbaar zijn. 

Lok doos

Meestal kan je kiezen uit vallen en uit gif. Het is aan te raden om beide te doen, zodat je de grootste kans hebt dat je hen vangt. Het muizengif bestaat vaak uit korrels en een lok doos waar je deze in kunt doen. Belangrijk is dat je dit niet met je blote handen aanraakt, omdat er dan mensengeur wordt afgegeven en de muizen dit zullen mijden en je hen dus niet vangt.