Gifgroen.nl
Image default
Huishoudelijk

OVERWEGINGEN TE MAKEN BIJ HET INSTALLEREN VAN LED STRIP VERLICHTING

Installeren van een LED Strip kan  van zeer eenvoudig tot heel moeilijk zijn, maar uiteindelijk hangt alles af van wat u probeert te bereiken met uw verlichtingssysteem.. Ongeacht wat je doet zijn er een paar universele dingen om na te kijken vooraleer u uw strips aankoopt en dit artikel brengt u door enkele van hen.

We beginnen met de LED Tape zelf. Deze bestaat uit een lang stuk slagvast, flexibele printplaat met opbouwapparaten of SMD led chips, verspreid over de lengte. Er zijn een paar verschillende dingen om hier te overwegen, LED’s per meter, LED-chip grootte, de kleur van het licht en de lengte. Strip verlichting is verkrijgbaar in twee “LED per meter” variëteiten, 30 LED’s per meter en 60 LED’s per meter. Zoals de naam het zegt heeft de laatste twee keer zoveel LEDs en is een stuk lichter dan de eerste. Ze zijn ontworpen voor gebruik in lichtgevende context waarin ze moeten concurreren met achtergrondverlichting. Dus bijvoorbeeld als je ze wilt gebruiken in een daglicht omgeving, zoals een winkel straat omgeving, of voeg je ze toe aan een kamer als algemene verlichting, moet u kiezen voor 60 LED’s per meter. Hier is hun scherpere lichtopbrengst geschikt voor deze doeleinden.

Wanneer je kijkt naar de specificaties van led strips zult u meestal een serie van vier getallen zien die voor de meeste mensen misschien niet veel betekenen. Deze verwijzen daadwerkelijk naar de grootte van de individuele LED’s op de strips. Meestal vindt u een chip grootte van 5050 (5mm door 5mm) of 3528 (3.5 mm 2.8 mm). Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten chips is de consistentie van het licht dat ze produceren. Kleinere LED’s zal een meer grillige en inconsistent effect creëren, terwijl de grotere LED’s zorgen voor een meer gelijkmatige spreiding van het licht.

Een andere beslissing te maken is precies welke licht kleur die u wilt kopen. Ze zijn meestal verkrijgbaar in drie verschillende types, warm witte, koud witte en verwisselbare RGB. De eerste twee zijn voor het toevoegen van stijlvolle omgevingslicht aan commerciële en huishoudelijke. Ze kunnen worden gebruikt om esthetisch verbetering aan te brengen aan het uiterlijk van een kamer door ze toe te voegen als accent verlichting, of ze kunnen functionaliteit toevoegen aan keukens, badkamers of kantoren waar zij kunnen worden gebruikt als taakverlichting. RGB LED is een directe vervanging voor ouderwetse disco verlichting en biedt u duizenden programmeerbare effecten. Zij zijn te controleren vanaf een afstandsbediening die werkt in combinatie met een IR sensor geplaatst tussen de strip licht en de transformator.

http://www.leds-depot.be/