Gifgroen.nl
Image default
Huishoudelijk

Tijd besparen? Wat is dan een snelle waterkoker?

Met een snelle waterkoker bespaar je tijd, en tijd is tegenwoordig steeds zeldzamer. Je moet je tegenwoordig natuurlijk steeds meer haasten voor school, werk of andere verplichtingen, en dan zit je niet op een trage waterkoker te wachten. snelle waterkokers worden ook gebruikt tijdens het koken, maar wat is dan eigenlijk een snelle waterkoker?

Wanneer is een waterkoker een snelle waterkoker?
Of een waterkoker snel is, is afhankelijk van de kooktijd. De kooktijd is het aantal seconden dat de waterkoker erover doet om het water te koken. Gemiddeld bedraagt de kooktijd van een waterkoker 120 seconden of ook wel 2 minuten. We spreken dan ook van een snelle waterkoker als de kooktijd minder dan 105 seconden bedraagt.

Naast snelle waterkokers zijn er ook waterkokers die een snelkookzone hebben. Met behulp van de snelkookzone zie je precies hoeveel water er nodig voor 1, 2 of 3 kopen thee. Hiermee vermijd je overmatig energie verbruik.

Zijn snelle waterkokers slechter voor je energie rekening?

Doordat een snelle waterkoker sneller kookt verbruikt deze meer energie over een kortere periode. Een normale waterkoker verbruikt dus minder energie over een langere periode. Hierbij maakt het dan dus in verschil op de energierekening vrij weinig uit of je nou een normale of snelle waterkoker gebruikt.

De snelste manier voor kokend water
Heb je iets meer budget en toch behoefte aan meer gemak en direct kokend water, dan is het een idee om een kokend water kraan aan te schaffen. Een kokend water kraan heeft een reservoir wat het kokende water op temperatuur houdt waardoor jij ieder moment direct gebruik kan maken van kokend water.