Gifgroen.nl
Image default
Mode en Kleding

Wat is er speciaal aan een kinderrugzak?

Vandaag de dag verschilt een moderne kinderrugzak van een volwassen rugzak alleen in grootte, volume en kenmerken. Het scala aan functies en de gebruikte technologische verfijningen zijn vaak hetzelfde. Toch zijn er enkele doorslaggevende subtiliteiten waarmee rekening moet worden gehouden bij het kopen van een kinderrugzak voor de wandelsport.

Mijn tips en aanbevelingen helpen je niet alleen bij het kiezen van een geschikte rugzak voor wandelingen of trektochten. Ze zullen u zeker ook helpen om het juiste model te kiezen voor uw weg naar de kleuterschool, met de fiets naar school of met de trein naar de opleiding. Er zijn een paar basisaspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een kinderrugzak, vooral omdat het lichaam groeit en houdingsproblemen moeten worden vermeden.

Als eerste aankoopcriterium raad ik aan om de interessante modellen te filteren op gebruik. Zo kan het rugsysteem van een wandelrugzak voor kinderen aanzienlijk verschillen van een fietsrugzak. Fietsrugzakken zijn anders gevormd en functioneel anders georiënteerd: ze zijn platgesneden, hebben minder opbergruimte en hebben vaak een drinkwaterzak.

Als tweede selectiecriterium raad ik aan om te selecteren op basis van de grootte en het gewicht van de rugzak. Kinderrugzakken verschillen aanzienlijk in grootte en vulvolume. Ze zijn verkrijgbaar vanaf 3 liter tot 40+ liter inhoud. Houd er rekening mee dat draagsystemen slechts in beperkte mate kunnen worden aangepast aan de lengte van het kind. Een te kleine of te grote kinderrugzak kan leiden tot houdingsproblemen.