Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

Duurzaam met een rieten dak

Wanneer mensen een nieuw huis kopen willen ze er natuurlijk voor gaan zorgen dat het huis er op en top uit gaat zien. Mensen willen hun eigen draai aan hun huis geven. Gelukkig zijn er heel veel manieren om je huis naar persoonlijke wens aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld de keuken van je dromen nemen, de muren net de kleur geven waar jij al jaren van droomt of gewoon de tuin van je dromen aanleggen. Echter vergeten mensen vaak dat je ook de buitenkant van je huis op kunt leuken en zo kunt personaliseren. Er zijn aardig wat mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Een van de mogelijkheden is het nemen van een rieten dak.

 

Het rieten dak wordt vandaag de dag veel vergeten door mensen. Dit is raar want het brengt aardig wat voordelen met zich mee. Een van de grote voordelen is dat het een erg dik soort dakbedekking is. Het kan wel 25 tot 30 cm dik zijn. RIeten dakbedekking is een materiaal wat je maar weinig ziet. De woning krijgt er echt een eigen uitstraling van. Van den Bergh rietdekkers vertelt je op hun site meer over het te gebruiken materiaal. Bij de keuze voor het materiaal moet je op meerdere factoren letten. Wanneer je duurzaam wil zijn dan is een rieten dak zeer aan te raden. Het materiaal kan in sommige gevallen wel vijftig jaar meegaan.

 

Een rieten kap is dus een heel erg duurzaam dak. Het is een duurzaam en natuurlijk materiaal wat je huis daarnaast ook zijn eigen unieke karakter geeft. Dankzij de holle stengels van riet heeft het een goed isolerende werking. Daarnaast wordt warmte ook gereflecteerd wat je in de zomer weer meer afkoeling biedt en in de winter weer meer warmte. Wat riet ook zo duurzaam maakt is het feit dat het riet later weer hergebruikt kan worden voor andere doeleinden. Het wordt dan bijvoorbeeld gebruikt als brandstof in energiecentrales. Met een rieten dak heb je in ieder geval een duurzaam dak boven je hoofd!

 

https://www.rietwerk.nl/