Gifgroen.nl
Image default
Groothandel

Waar wordt acrylaat precies voor gebruikt

Acrylaat is een bijzonder materiaal wat dagelijks op veel plekken in ons dagelijkse leven wordt toegepast zonder dat we hier wellicht zelf bij stilstaan. Het is vaak een alternatief voor glas maar heeft een aantal kenmerken die het nog beter maken dan vaak het veel duurdere glas. Maar ook heeft het nog een aantal eigenschappen meer die we niet bij glas hebben en waardoor het ook veel vaker wordt toegepast.

Welke eigenschappen heeft acrylaat

Natuurlijk heeft acrylaat ten eerste als eigenschap dat het lichtdoorlatend is. Maar bovendien is acrylaat ook nog eens veel transparanter dan glas en bovendien ook nog eens kleurbestendig en heeft het een mooie glans. Omdat Acrylaat ook nog eens vele malen lichter is en bovendien veel sterker dan glas zien we dat door deze eigenschappen acrylaat vaak als luxe materiaal wordt gebruikt voor bijvoorbeeld displays of acrylaat blokjes bij juweliers of musea. Maar natuurlijk komen deze eigenschappen ook prima tot zijn recht bij een carport, tuinafscheiding, beglazing, vitrines, loketten, aquariums etc. Kortom de toepassingen zijn mede door de uitstekende eigenschappen oneindig. Bovendien heeft acrylaat de mogelijkheid om eenvoudig te bewerken door vervorming bij verhitting. Maar ook kan het eenvoudig worden verhit en is het altijd breuk en kras vast.

Acrylaat bestellen

Acrylaat is een lastig product om los te bestellen. Voor de grootste acrylaat producent in Nederland overigens een goede uitdaging om de markt te ondersteunen met een aantal producten. Zo kun je bij Vink Acrylaat bijvoorbeeld Acrylaat blokjes, kappen en acrylaat platen online bestellen handig als u zelf een eindproduct wilt maken of op maat wilt laten bewerken. U kunt de exacte productafmetingen invoeren als ook de aantallen. U ontvangt dan binnen 24 uur een offerte op maat en kunt deze na goedkeuring direct laten uitvoeren. Het team van professionals op het gebied van acrylaat kunnen ook specifieke wensen technisch uitwerken en doen dit al meer dan 40 jaar.