Gifgroen.nl
Image default
Sport

Bescherm jezelf op de tennisbaan

Tennis is natuurlijk geen contactsport, toch krijgt je lichaam het aardig te verduren tijdens een wedstrijd tennis op de tennisbaan. Door de herhalende bewegingen kunnen blessures zich gaan ontwikkelen. Dit met alle gevolgen van dien. Je kent vast wel iemand in je omgeving die tennist die het is overkomen. Het is echt geen pretje om weken of zelfs maandenlang aan de kant te moeten staan met een blessure.

 

Om de kans op blessures zo laag mogelijk te houden is het erg belangrijk om te weten welke delen van je lichaam het meeste risico lopen om bij tennis een blessure op te lopen. Wij nemen graag even de meest voorkomende blessures met je door.

 

Achillespees

 

De meest voorkomende blessure is pijn in de achillespees, dit wordt ook wel tendinopathie genoemd. Vroeger dachten ze dat deze pijn werd veroorzaakt door een ontstekingsproces. Tegenwoordig zijn we erachter dat het door degeneratieve afwijkingen komt. Dit houdt in dat de kwaliteit van je achillespees simpelweg achteruitgaat.

 

Hielblessure

 

Dit is een overbelastingblessure ter hoogte van de aanhechting van de peesplaat van de voet aan de binnen-onderzijde van de hiel. De peesplaat is het sterkste weefsel aan de onderzijde van de voet. Dit vormt de verbinding tussen de tenen en de hak. Samen met je spieren en botten vormt dit de voetboog. Vaak slijt dit steeds meer in de loop van de jaren.

 

Verstuikte enkel

 

Een verstuikte enkel wordt ook wel distorsie, verzwikking of verdraaiing genoemd. Het is de meest voorkomende blessure bij tennis. In de meeste gevallen ontstaat de verstuikte enkel bij een landing op de buitenzijde van de voet, waarbij de voet te ver naar binnen draait. Hierbij beschadig je dan de buitenste enkelbanden.

 

Het is belangrijk dat je goed schoeisel draagt tijdens het tennissen. Neem bijvoorbeeld k swiss tennisschoenen. Met de k swiss tennisschoen weet je zeker dat je een stevige schoen hebt die jou goed beschermt op de tennisbaan.

https://www.kctennis.nl/