ADD symptomen op een rij

okt 16, 2017

ADD-symptomen

De afkorting ADD staat voor Attentinon Deficit Disorder. Het is een stoornis die een subtype van ADHD is. Er zit een groot verschil tussen ADD en ADHD. Iemand met ADD heeft namelijk geen symptomen van hyperactiviteit. Bij ADD speelt alles voornamelijk af in het hoofd wat zich bijvoorbeeld uit in dromerigheid. Er zijn vele symptomen die er toe kunnen leiden dat je misschien last hebt van ADD. Het kan wel eens gebeuren dat mensen de verkeerde diagnose krijgen omdat er heel veel symptomen naar ADD leiden. Daarnaast spreken sommige ADD symptomen elkaar erg tegen. Zo kan iemand met ADD bijvoorbeeld heel perfectionistisch zijn, maar ondertussen ook erg chaotisch. De meest voorkomende symptomen zijn:

–         Kan zich erg moeilijk concentreren

–         Dwaalt af tijdens het luisteren

–         Is erg vergeetachtig

–         Raakt voortdurend spullen kwijt

–         Is snel ergens op uitgekeken

–         Is heel druk in het hoofd

–         Heeft erg veel moeite om op tijd te komen

–         Uitstelgedrag

–         Heel druk in het hoofd

–         Raakt snel afgeleid

–         Is erg perfectionistisch

–         Is een chaoot

–         Last van stemmingswisselingen

–         Bruist van allerlei creative ideeen en begint eraan maar maakt het niet af

–         Geestelijk snel overprikkeld

–         Kan bij een onderwerp dat diegene interesseert helemaal erin opgaan en een hoge concentratie hebben. Ook wel hyperfocus genoemt

–         Komt afwezig over

–         Erg gevoelig

–         Vaak erg emotioneel betrokken

–         Kan zich vaak goed uiten op creatief gebied

–         Goed gevoel voor humor

–         Veel intelligentie

–         Blijft graag op de achtergrond

Veel ADD symptomen

Zoals je ziet is dit een hele lange lijst. Het is dan ook niet gek dat er veel mensen mee gediagnostisteerd worden. Wanneer je ADD hebt kan je hier veel aan doen. Er zijn verschillende medicijnen te verkrijgen waardoor alle uitschietingen wat minder worden en je je beter kan concentreren. Daarnaast bestaan er ook vele behandelingen die je kan volgen. Hierin ga je bijvoorbeeld het gedrag aanleren wat je zelf niet goed onder controle hebt. Je krijgt gemakkelijke handvaten om bijvoorbeeld minder chaotisch te zijn met bepaalde dingen maar juist perfectionistischer met andere dingen.

Online kan je veel vinden over behandelingen en medicijnen. Bij medicijnen moet je altijd met een dokter overleggen of dit medicijn wel echt bij jou werkt. En met behandelingen moet je er goed naar kijken of je een klik hebt met de behandelaar. Als je dit niet hebt dan is het heel lastig om het goed te behandelen.

https://www.add-coaching.nl/add-kenmerken/
by | Categories: Zorg | Tagged: , , , |

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.