Gelijk eigenaar bij een financial lease

mrt 30, 2017

Financial lease is een van de twee mogelijkheden als het komt bij een auto leasen zzp. Het is een van de meest gebruikte vormen bij beginnende zzp’ers. Een financial lease is te vergelijken met een lening. Je leent een auto van een leasemaatschappij. De auto is gelijk van jou of je bedrijf. Maar juridisch gezien is de auto nog steeds van de leasemaatschappij gedurende het leasecontract. Dat kan minimaal 2 jaar duren of langer. Iedere maand betaal je het af voor een vast bedrag aan de leasemaatschappij inclusief rente. Zodra je alles hebt afbetaalt is de auto helemaal van jou.

Financiële voor- en nadelen bij bestelauto leasen

Dat de auto ook gelijk jouw bezit is geeft weer financiële voordelen. Je kan het toevoegen aan het vermogen van je bedrijf. Zo kun je in aanraking komen voor verschillende aftrekposten. Zoals voor de investerings-, afschrijving- en de renteaftrek. Maar laat je eerst wel goed informeren bij een boekhouder of accountant om te kijken of hiervoor wel echt mee in aanmerking komt. Een nadeel bij financieel lease zijn wel de onvoorziene kosten dat een auto kan brengen, zoals onderhoud en vervangend vervoer. Die moet je allemaal zelf regelen. Maar als je rustig rijdt en geen brokken maakt kan dat ook laag gehouden worden. 

Een goede start met een financial lease

Dat een financial lease erg in trek is bij zzp’ers komt vooral dat, door het leasen, nog genoeg werkkapitaal over is om te ondernemen en te investeren. Je hebt ook gelijk een auto tot je beschikking dan dat je er een koopt. Heb je dus meteen een bestelwagen nodig voor al je spullen? Met bijvoorbeeld een Peugeot Partner lease kan er gelijk een bestelwagen van een goed merk voor je huis staan. Zo heb je meteen een goede start van je bedrijf.

https://www.bestelautoleasen.com
by | Categories: Auto | Tagged: |

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.