Gifgroen.nl
Image default
Auto

Privégebruik maken van een leaseauto wordt in rekening gebracht

Even een weekendje weg met het gezin weg is hartstikke leuk, maar die reiskosten zijn natuurlijk veel beter als je een leaseauto hebt. ‘De baas betaalt wel’ denk je dan misschien. Toch is dit minder waar. Het is namelijk zo dat je je privégebruik gewoon zelf moet betalen. Dit is te danken aan het misbruik die is gemaakt van leaseauto’s toen leasen net populair begon te worden. De kosten die je dus tijdens het weekendje weg maakt, komen dus voor je eigen rekening. Hoe dat werkt, is per opdrachtgever verschillend.

Een gezinsauto leasen

Je kunt ook als particulier leasen en dan bijvoorbeeld gaan voor een gezinsauto. Om de geschikte auto te vinden kun je op internet gaat zoeken. Als je gaat filteren op merk en een model zul je al gauw meerdere leasemaatschappijen tegen het lijf lopen die prachtige aanbiedingen voor je hebben. Je kunt als voorbeeld zoeken op Citroen Berlingo leasen. Gegarandeerd succes en een hoop informatie waar je veel aan hebt. Dan zul je ook zien dat er best wel veel geld te besparen valt als je zelf een auto leaset, in plaats van via de werkgever. Daar zijn nog verschillen in namelijk, maar daar later meer over. Het is als particulier heel normaal om een auto te leasen en dus op een andere manier de aanschaf te doen van een auto.

Via de baas of zelf?

Er is veel mogelijk bij werkgevers, maar wat betreft leaseauto’s weer minder. Daarom is private lease een stuk populairder geworden. Zo heb je toch voordelen met betrekking tot bijtelling en daar profiteer je helemaal van als je voor een zuinige auto kiest. Elektrisch of hybride bijvoorbeeld, daar valt veel geld op te besparen. En met private lease heb je het ook nog eens zelf in de hand.

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen