Gifgroen.nl
Image default
Energie

Zorg voor onderhoud aan je noodstroomaggregaat

Onderhoud uw noodstroomaggregaat goed

Het onderhoud aan uw noodstroomaggregaat is van groot belang om te kunnen zorgen dat het apparaat naar behoren blijft functioneren. Het moet namelijk continu klaar staan om op elk moment te kunnen gaan draaien. Daarbij moet het noodstroomaggregaat (NSA) blijvend kunnen opereren: een apparaat als dit wordt ingezet om dag en nacht stroom te leveren. Zeker in belangrijke omgevingen als een ziekenhuis, verpleeghuis of bouwterrein is het van belang dat de medewerkers kunnen vertrouwen op het NSA. Deze garantie kan hen gegeven worden als het onderhoud van het noodstroomaggregaat goed gewaarborgd wordt.

Voer een maandelijkse inspectie uit

Een maandelijks inspectie kan jou helpen om de meest basic problemen te spotten. Waar standaard een jaarlijkse meting en inspectie vaak verplicht is, kan het geen kwaad om zelf in de tussentijd periodiek te controleren of alles nog werkt. Hierbij moet je goed je ogen en je oren gebruiken. Hiermee kun je al heel veel informatie inwinnen. Wellicht stuit je op een lekkage. Of misschien is de opstartsnelheid van het aggregaat niet meer naar behoren. Hoor je vreemde geluiden? En zijn de vloeistofniveaus kloppend? Met vragen als deze in het achterhoofd voorkom jij dat je pas bij de jaarlijkse keuring hoort dat je aggregaat niet voldoende functioneert. Plus, je zorgt ook voor een grote dosis aan zekerheid als je periodiek je noodstroomaggregaat onderhoudt.

Belast en onbelast proefdraaien

Het laten proefdraaien van het NSA is ook een slimme keuze. Op twee manieren kun jij je aggregaat laten proefdraaien: onbelast en belast. Ga je onbelast proefdraaien, dan controleer je of de NSA aanslaat en of de verbrandingsmotor steady blijft functioneren. Als je kiest voor belast proefdraaien kom je te weten of je NSA het gewenste vermogen ook op een constant niveau kan blijven leveren. Waar je op moet letten is het feit dat onbelast proefdraaien niet te lang en te vaak moet gebeuren. Omdat je aggregaat hierbij niet is aangesloten op een netwerk verbrandt de brandstof slechts deels. Als dit te lang blijft doorgaan kan roetvorming ontstaan. En dat is funest voor je noodstroomaggregaat.

Laat een specialist zorgen voor onderhoud aan je noodstroomaggregaat

Een specialist die van wanten weet kan jou helpen bij het nakijken van je NSA. Omdat het een belangrijk apparaat is zal het niet verstandig zijn om zelf te sleutelen als je er niet veel verstand van hebt. De deskundige kan jou adviseren over de meest passende manieren waarop jij kunt zorgen voor onderhoud aan je noodstroomaggregaat.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/onderhoud-noodstroomaggregaat-nsa/