Gifgroen.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

De 3d pen in de klas

De 3d printer heeft een enorme opmars in Nederland doorgemaakt. Nederland is met deze totaal nieuwe technologie zelfs koploper wat betreft het gebruik van de printers in de wereld. Het is zeker dat deze nieuwe ontwikkeling niet meer te stoppen is. De 3d printer is een blijvertje en zal ons zeker nog gaan verrassen in de toekomst. Dat geldt ook voor de 3d pen, een kleine, simpele versie van de printer. Een groot aantal schoolgaande kinderen zal in de toekomst beroepsmatig gaan werken met deze technologie. Daarom is het een pré als deze kinderen al vroeg leren over de techniek en dit kan prima door met een 3d pen te beginnen.

Ondersteuning met een 3d pen

Er zijn verschillende vakken waarmee de 3d pennen bij goedkope3dpen lesstof kan ondersteunen. Wiskunde is daar een prachtig voorbeeld van. Zeker in het begin, wanneer leerlingen voor het eerst met wiskunde te maken krijgen, is het maken van een geometrische vorm enorm verhelderend voor hen. Het zelf maken van zo’n geometrische vorm geeft veel inzicht. Vaak wordt begonnen met het overtrekken van een plat stencil, waarna de lijnen met elkaar worden verbonden. Wetenschap en techniek is ook zo’n vak waar 3d tekenen met een 3d pen inzicht geeft. Bijvoorbeeld op zwaartekracht of het hefboomeffect.

Visualiseren met een 3d pen

Het in 3 dimensionaal tekenen prikkelt de creativiteit en dat geldt zeker voor kinderen. Het is bijzonder om te zien wat leerlingen maken als ze de vrije hand hebben en het zegt veel over het kind zelf. Een kind dat van de natuur houdt zal eerder een vlinder of bloem maken. Kinderen met een liefde voor techniek maken bijvoorbeeld fietsen of bruggen. De echte creatievelingen echter zullen ons verbazen met prachtige, zelfbedachte ontwerpen zoals sieraden of bijzondere kunstvoorwerpen met prachtige details.