Gifgroen.nl
Image default
Onderwijs

CKV op school? Geen probleem met Kleinkunstig!

CKV is een belangrijk onderdeel binnen het voortgezet onderwijs. De Culturele en Kunstzinnige Vorming is een van de manieren waarop cultuureducatie verzorgd wordt binnen middelbare scholen. CKV is echter ook een enorm breed begrip, je kunt zóveel organiseren en het liefst wil je de leerlingen een breed idee geven van wat cultuur nu eigenlijk is, maar wil je ook de diepte in zodat het geen oppervlakkig overzicht wordt. Best wel wat eisen dus om te regelen naast je reguliere lessen. Om je te ontzorgen kan je de expertise van Kleinkunstig inzetten. Wij regelen een fantastische CKV activiteit voor bij jou op school in een handomdraai.

CKV workshops

In ons aanbod hebben we allerlei verschillende workshops. Deze zijn perfect om in te zetten als ckv activiteiten! Naast wat bekendere onderwerpen zoals illustratie en fotografie bieden wij ook workshops aan over de relatie tussen kunst en techniek, zoals bijvoorbeeld game design of superimpose fotografie, 3D pen tekenen en het ontwerpen van interactieve installaties. Verras jezelf en de leerlingen met de diversiteit die cultuur te bieden heeft met een van onze workshops. 

Met de school naar het museum

Naast ons eigen aanbod hebben we ook allerlei samenwerkingen met musea opgestart. Hierdoor kan je op hybride wijze naar het museum toe en zo je leerlingen introduceren! Hybride houdt in dat de leerlingen op school zijn en dat de workshop en/of rondleiding digitaal gegeven wordt. Welke musea allemaal meedoen? Neem vooral een kijkje op onze website hier staan de verschillende programma’s in samenwerking met Het Groninger Museum, het Kröller Müller museum maar ook met het van Abbemuseum. Met het Kröller Müller museum hebben we meerdere projecten. Eentje daarvan is een online workshop over van Gogh, en een andere laat de prachtige beeldentuin zien ook online. Perfect om de museum beleving te creëeren vanuit je klas! 

https://www.kleinkunstig.nl