Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

Wandlampen aan je schutting

Je moet jezelf uiteraard even de vraag stellen als het nuttig zou zijn, mocht je verlichting in de tuin nodig hebben. Normaal gezien moet je voor het antwoord niet lang nadenken en uiteraard is verlichting in de tuin heel nuttig. Op deze manier kun je ’s avonds langer in de tuin blijven zitten in de zomer en het is voor jezelf als voor de andere leden van het gezin veilig op extra verlichting te hebben. 2 dingen waarover je niet moet nadenken: het is praktisch in het donker en je tuin wordt er een stuk gezelliger door.

 

Belangrijkste van wandlampen in de tuin

Omdat verlichting in de tuin niet alleen praktisch is, maar ook essentieel is het misschien een idee om van tevoren een plannetje te maken over waar je precies wandlampen wilt hangen in de tuin. De bedoeling is dat je ze aan de schutting hangt om zo een wand te creëren van verlichting. Je kunt als je de plaats ervoor hebt bijvoorbeeld wandlampen hangen aan poorten, terrassen, ornamenten en zelfs aan bloembakken. Na dit kun je jezelf afvragen over de functionaliteit, accent en of je louter sfeer wilt maken op een warme zomerse avond.

 

Functioneel, accent of sfeer

Functionele verlichting is onmisbaar voor in de tuin. Hierbij kun je denken aan wandlampen die ervoor moeten zorgen dat op een of andere manier het tuinpad verlicht moet blijven. Uiteraard voor uw eigen veiligheid. Je zou vast niet willen vallen omdat je niet zag waar je liep. Met het accent verlichting benadrukken we dat je objecten met behulp van licht extra aandacht wilt geven. Denk bijvoorbeeld aan een fonteintje in de vijver of een mooie struik of wat je zelf belangrijk vindt wat gezien mag worden. Natuurlijk doen we wandlampen aan de schuttingen ook wel om extra sfeer te maken in de tuin. Heerlijk toch om nog na te genieten van een mooie warme zomerdag met een glaasje wijn en hapjes. Je kunt de wandlampen zo instellen dat je de gewenste lichtinval hebt.

 

Type verlichting voor tegen de schuttingen

Bovengrondse wandlampen voor tegen de schutting. Deze worden gebruikt om nog meer functionaliteit uit de velrichting te halen. Je gebruikt deze wandlampen om ’s avonds te verlichten als de toegang tot de tuin te vergemakkelijken. Je kunt deze op elke wijze instellen dat ze fel schijnen of dat ze sfeer vol schijnen dit wil zeggen minder fel. Tuinspots: Deze zijn in vele varianten verkrijgbaar en in veel gevallen breed inzetbaar. Tuinspots zorgen veel een uitstekend lichteffect en zorgen voor een goede balans tussen de spots als de armaturen die in de tuin staan. Grondspots: Deze spots zijn altijd ingebouwd in tegels of in klinkers. Grondspots die een smalle lichtbundel hebben worden ingezet voor het verlichten van een oprit of eventueel kan men ze plaatsen bij de vijver.

Hoe zit het met het licht?

In feite kun je hier alle kanten op als je wandlampen tegen de schutting zou plaatsen. Er bestaan verschillende groottes en materialen, maar op één ding moet je zeker opletten. Zorg dat de eventuele kabels mocht je met een schakelaar werken zodanig zijn weggewerkt dat het geen probleem geeft met een felle regenval. Ook dit kun je gemakkelijk oplossen door tijdsspots in huis te halen. Met een tijdsspot bedoelen we spots die overdag geen licht geven, maar van zodra het donker wordt, gaan zij beginnen te schijnen. In de spot zit een oplaadbare batterij die overdag rustig oplaadt en ’s avonds ten volle schijnt in de tuin. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en in verschillende groottes. Met de wandlampen kun je spelen in de tuin. Bijvoorbeeld kun je ze richten naar elkaar voor een groter lichteffect of kun je ze zodanig draaien dat het licht op de grond schijnt.

http://www.wandlampen-expert.nl/