Online radio is hot

apr 30, 2015

Radio luisteren is een heel bekend fenomeen en radio wordt geluisterd door heel veel mensen over de hele wereld die dagelijks weer alle nieuwste muziek en nieuws willen horen. De afgelopen jaren zijn er eigenlijk alleen maar meer radiozenders bijgekomen in binnen- en buitenland en is de keuze voor ons veel groter geworden om te luisteren naar wat we willen luisteren. Of je nou geinteresseerd bent in sport, nieuws, nieuwste hits of geloof, er zal altijd wel een zender zijn die aan jouw wensen en behoeftes voldoet. Vooral via het ontstaan van online radio zijn de mogelijkheden heel erg uitgebreid en zijn de opties eindeloos!

Online radio luisteren is dus de toekomst en daar wordt al ruimschoots gebruik van gemaakt. Het online radio verkeer ligt heel erg hoog en er zijn miljoenen mensen die dagelijks naar uitzendingen van zijn of haar radiozender luisteren. Deze worden beschikbaar gesteld via streams op internet, wat het mogelijk maakt om een radio uitzending te kunnen te beluisteren. Door het gebruik van streams en onze huidige techniek is het ook mogelijk om radio te luisteren op onze mobiele apparaten. Een smartphone is een persoonlijke radio geworden, aangezien je toegang hebt tot het internet en deze streams kunt beluisteren van jouw favoriete radiozenders. Daarnaast zijn computers, tablets en tv’s ook geschikt hiervoor en zijn er dus heel veel apparaten die je kunt gebruiken om radio te beluisteren.

Door een site zoals radioguide.fm is het mogelijk om uit elk mogelijk land radiozenders te beluisteren en de radiocultuur van deze landen te leren kennen. Met online radio is er een hele nieuwe wereld open gegaan voor radioluisteraars, maar ook voor de radiozenders zelf. Zij hebben nu een veel groter bereik en hebben de mogelijkheid om ook naar voorbeelden uit het buitenland te kijken. Luister dus snel naar online radio en verbreed je horizon!

http://www.radioguide.fm/
by | Categories: Internet | Tagged: , |

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.