Gifgroen.nl
Image default
Alarmsysteem

Lekker fietsen en spelen

Het land Nederland ligt in het Noord Oosten van het continent Europa. Het land staat bekend om de molens, maar ook de tulpen en de kaas. Ook de drop en kaarsen zijn bekend in het buitenland. Maar waar Nederland misschien wel het allermeeste om bekende staat zijn de fietsen. In Nederland zijn meer fietsen te vinden dan inwoners, dus dat zegt al heel wat. Ook blijkt uit Brits onderzoek dat drie kwart van alle uitstapjes die men maakt, met de fiets gemaakt worden. Vooral in grotere steden is de fiets een van de populairste vervoermiddelen. Tenzij het regent, dan kiezen de meeste Nederlandse mensen toch liever voor het openbaar vervoer. Maar doordat de Nederlandse binnensteden niet gebouwd zijn voor auto’s, is het ook veel minder aantrekkelijk om met de auto op stap te gaan. Daarnaast moet je in de binnenstad ook altijd betalen voor het parkeren en dat is best wel duur.

 

Een belangrijke reden waarom het fietsen zo populair is in Nederland, is dat het land bijna volledig plat is. De mensen in landen zoals Zwitserland, Frankrijk of Oostenrijk zullen toch een stuk minder snel de fiets pakken. Daar moet je namelijk allemaal bergen op fietsen, terwijl je dat in Nederland nergens tegenkomt. Een fijne bijkomstigheid van het fietsen is de beweging die ervoor zorgt dat je lekker fit blijft. En dat is zeker heel belangrijk, vooral tegenwoordig.

 

Helaas hebben namelijk heel veel mensen last van overgewicht en dan geldt ook voor  kinderen. Zorg daarom dat jouw kinderen genoeg bewegen. Bijvoorbeeld door met ze naar school te fietsen of door ze bij een teamsport aan te melden. Een andere optie is buitenspeelgoed, zo je kun een schommel kopen. Vooral met het heerlijke weer dat er aan zit te komen dit weekend, is dit soort speelgoed heel fijn voor alle kinderen.

https://www.buitenspeelgoed.nl/