Gifgroen.nl
Image default
Alarmsysteem

Slotsystemen verslaan met de kunde der lockpicking

De eerste echte systemen die ontwikkeld waren voor het beschermen van objecten waren gemaakt van hout. Deze allereerste slotsystemen waren ontwikkeld door de Egyptenaren zo’n 4000 jaar geleden. Ze gebruikten deze sloten op bevoorrading kamers zodat hier niet uitgestolen kon worden. 

 

Weinig veranderd in de laatste 4000 jaar..

Het systeem dat de Egyptenaren destijds hebben gedacht is echt ongelooflijk vergelijkbaar met het systeem dat we vandaag de dag nog steeds in gebruik nemen. Het standaard cilinderslot is vrijwel exact hetzelfde als de voorganger van 4000 jaar geleden. Het grootste verschil is dat onze sloten van metaal zijn en met een draaiende beweging worden geopend in plaats van een trekkende beweging. 

 

Hoe veilig is jou slot? Test het met een lockpick set!

Sloten worden constant getest om te kijken of ze wel de juiste kwaliteit waarborgen. Sommige mensen vinden het zo leuk om sloten op proef te stellen dat ze er een sport van hebben gemaakt. Deze sport heet lockpicking en het is een zeer lastige maar integrerende manier om een slot systeem open te priegelen. Ze doen dit door eerst het slotsysteem heel goed te bestuderen en daarna te kijken naar mogelijke kwetsbaarheden.   Veel mensen denken dat deze lockpickers dit doen om misbruik mogelijk te kunnen maken. Maar juist het tegenovergestelde is waar, ze vinden het namelijk gewoon leuk om sloten te kunnen verslaan en zien het als een persoonlijke overwinning. Want juist een slot systeem is er voor ontwikkeld om niet verslagen te kunnen worden als jij dit dan toch voor elkaar krijgt dan geeft dat een enorme kick!

https://lockpicks.nl/product-categorie/lockpick-set/