Gifgroen.nl
Image default
Alarmsysteem

Tips voor het beveiligen van jouw fiets

Bij het kopen van een fiets, investeer je niet alleen in een vervoermiddel, maar ook in een waardevol bezit dat helaas vaak gestolen wordt. Het is daarom belangrijk om je fiets goed te beveiligen. Hier zijn 4 tips om je fiets te beschermen tegen diefstal.

 

Gebruik een stevig slot

Zorg ervoor dat je een stevig slot gebruikt, zoals een beugelslot of een kettingslot. Deze sloten zijn lastiger te openen met een breekijzer of een tang. Maak het slot vast aan een vast object, zoals een fietsenrek of een lantaarnpaal.

Beter dan dat nog, is het gebruiken van twee sloten. Zo maak je het dieven extra moeilijk om je fiets te stelen. Combineer bijvoorbeeld een beugelslot met een kettingslot.

 

Kies voor een goed verlichte plek

Parkeer je fiets op een goed verlichte en zichtbare plek, zodat dieven minder snel geneigd zijn om je fiets te stelen. Als je fiets verborgen staat, hebben dieven meer tijd om het slot open te breken. Je hebt zo ook grotere kans op camera’s die eventuele criminaliteit kunnen filmen.

Het liefst op een drukke plek parkeren dus, waar veel mensen komen en waar camerabewaking is.

 

Maak gebruik van een Lora GPS tracker

Met een lora gps tracker kun je altijd zien waar je fiets zich bevindt. De tracker maakt verbinding met het LoRa-netwerk en geeft je real-time informatie over de locatie van je fiets. Zo kun je snel ingrijpen als je fiets gestolen wordt.

 

Laat geen waardevolle spullen achter

Laat geen waardevolle spullen achter in je fietstas of op je fiets. Als dieven zien dat er waardevolle spullen in je fietstas zitten, is de kans groter dat ze je fiets stelen. En daarbij is het sowieso verstandiger om je waardevolle spullen bij de hand te houden. Als je ze niet nodig hebt had je ze net zo goed thuis kunnen laten.

 

Kortom

Zorg ervoor dat je je fiets goed beveiligt om diefstal te voorkomen. Gebruik een stevig slot, parkeer je fiets op een goed verlichte plek, maak gebruik van een Lora GPS tracker en zet je fiets op een goed zichtbare plek. Gebruik ook altijd twee verschillende sloten en laat geen waardevolle spullen achter op je fiets. Met deze tips kun je met een gerust hart je fiets achterlaten.

https://frisnederland.nl/gps-tracker-racefiets/