Gifgroen.nl
Image default
Auto

Wat zijn de voorwaarden voor operational lease?

De term operational lease auto wil zeggen dat je een auto in bruikleen, of ‘te huur’ krijgt van de leasemaatschappij. Je gaat een contract aan voor een aantal jaren en gedurende deze tijd betaalt de leasemaatschappij alle kosten. Het gaat dan bij voorbeeld om het onderhoud, noodzakelijke reparaties, de verzekering en de wegenbelasting. Daarnaast is een bedrag inbegrepen voor de afschrijving. De totale kosten gedurende de leaseperiode worden omgezet naar een maandbedrag en dat is dan het leasebedrag dat je verschuldigd bent gedurende de looptijd van het contract.

Wat kost een Ford Transit Connect in de lease? Het bedrag dat je kwijt bent voor Ford Transit Connect lease kun je vaak zelf uitrekenen op de website van een leasemaatschappij. De prijs hangt af van het aantal kilometers dat je per jaar wilt rijden. Daarnaast is het belangrijk dat je weet hoeveel kilometers per jaar je gemiddeld wilt kunnen rijden. Op basis van deze informatie wordt de leaseprijs bepaald. Dit bedrag wijzigt niet meer tijdens de looptijd van het leasecontract. Dit is meteen één van de grote voordelen. Je weet vooraf waar je aan toe bent. Je krijgt niet meer te maken met onverwachte kosten voor je bedrijfsauto. Daarom kiezen steeds meer ondernemers voor een leasecontract.

Wat als ik van mijn contract af wil? Als je tussentijds van je contract voor operational lease af wilt dan kost dit vaak extra geld. De leasemaatschappij had er immers op gerekend dat je de leaseprijs gedurende de volledige looptijd zou betalen. Het is vaak erg ongunstig om tussentijds een leasecontract op te zeggen. Het is dus erg belangrijk om vooraf goed te overwegen of je de kosten hiervan kunt dragen. Als dit niet het geval is kun je misschien kiezen voor een goedkoper model of voor een langere looptijd van het contract. Dan worden de kosten per maand namelijk lager.

https://www.operationalleaseautozakelijk.nl