Gifgroen.nl
Image default
Internet

Heeft u ook traag internet?

Traag internet is tegenwoordig voor veel mensen een erg grote ergernis. Zeker als mensen op het platteland wonen wil het internet wel is erg langzaam zijn. De inwoners van het dorpje Langedijke waren dit helemaal zat en besloten hier wat aan te doen.

Het belang van snel internet is steeds groter en groter. Dit zie je bijvoorbeeld ook bij hotels en lunchrooms. Als mensen geen snelle wifi guest access hebben willen ze eigenlijk al niet meer ergens overnachten dan wel lunchen. Maar het is natuurlijk nog veel vervelender als je thuis geen snel internet hebt. Hier hebben veel bewoners van minder stedelijke gebieden last van, zo ook de bewoners van het dorpje langedijke. Omdat kabelaars zoals KPN en Ziggo niet willen investeren in een glasvezel netwerk heeft men besloten het zelf maar te gaan doen. Waarom willen kabelaars zoals KPN en Ziggo eigenlijk niet investeren in een glasvezel netwerk? Hier ligt puur een financieel motief want  voor de kabelaars zijn de kosten waarschijnlijk hoger dan de opbrengsten, dit vanwege de geringe bevolking in deze gebieden.

De bevolking van Langedijke kreeg dit na jaren van verzoeken aan de kabelbedrijven ook wel in de gaten en besloot om zelf voor een snelle wireless en networking te zorgen. Samen met bedrijven wisten de inwoners een glasvezelnetwerk aan te leggen. Nu ruim een jaar later is de eerste aansluiting al opgeleverd.  De camping van Jan Scheepstra heeft vanaf nu snel internet en daar is de eigenaar maar wat blij mee. Hij kreeg namelijk erg veel klachten van gasten over het trage internet en kan ze nu eindelijk razendsnel internet aanbieden.  Volgens de ondernemer gaat dit hem  meer vervolgboekingen opleveren dan andere jaren.

Het lijkt erop dat dit wel eens een aanzet kan zijn voor meerdere inwoners uit afgelegen gebieden om zelf voor een snelle internetverbinding te zorgen.

http://www.optinet.nl