Gifgroen.nl
Image default
Tuin en buitenleven

Vacature groen

Zoek jij een vacature in groen? Daar kunnen verschillende banen aan gekoppeld worden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een baan als hovenier, maar er zijn ook verscheidene andere beroepen waar je aan kunt denken bij een vacature in groen. Overkoepelend kan gesteld worden dat werken in de buitenlucht hartstikke goed voor je is. Je krijgt veel beweging en het geeft je veel energie en kracht. Wil je meer kans maken op een aantrekkelijke vacature in groen? Dan is het aan te raden om op een effectieve manier te solliciteren. In dit artikel geven wij enkele tips, zodat jij meer kans maakt op die felbegeerde baan!

 

Tip 1: schrijf een originele sollicitatiebrief

Het is belangrijk om bij een sollicitatie zo origineel mogelijk uit de hoek te komen. Zeker wanneer het gaat om een aantrekkelijke functie. Je bent dan ongetwijfeld niet de enige die gaat solliciteren en daarom moet je ook creatief zijn, zodat je sneller opvalt tussen de vele sollicitanten. Het is daarom aan te raden om een originele, pakkende sollicitatiebrief te schrijven. Vooral de eerste alinea moet aantrekkelijk zijn, want dit is het eerst wat recruiters gaan lezen. Op basis van de eerste alinea wordt doorgaans besloten of ze verder gaan lezen. Laat in het begin van de brief dan ook duidelijk je vaardigheden naar voren komen. Heb je tips nodig bij het schrijven van een sollicitatiebrief? Op internet vind je verschillende gratis tips.

 

Tip 2: lever een duidelijk cv

Hoewel de sollicitatiebrief een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure is, moet je uiteraard ook een goede cv leveren. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat ze de gehele levensloop in de cv moeten zetten. Dit is echter niet het geval. Het is aan te raden om een compacte cv op te stellen. Daarin kun je dan de revelante werkervaring vermelden. Het is ook aan te raden om er een goede foto bij te leveren. Recruiters vinden het namelijk fijn om gezichten te zien. Daardoor ben je ook minder een nummertje en dat is ook een fijn gegeven.

 

Tip 3: wees authentiek tijdens het gesprek

Word jij na de sollicitatie uitgenodigd voor een gesprek? Dan ben je de eerste ronde door en dat is al een succes te noemen. Het is vervolgens van belang om je goed voor te bereiden op het gesprek. Dit is namelijk de belangrijkste stap in de sollicitatieprocedure. Meestal word jij aangenomen of afgewezen op basis van dit gesprek. Probeer daarom zo authentiek mogelijk over te komen. Een goede voorbereiding is ook van belang. Dan kom je tenminste niet met de mond vol tanden te staan.

 

In dit artikel hebben wij enkele belangrijke sollicitatietips besproken. Hopelijk heb je iets gehad aan dit artikel.